Bemutatkozásunk

KÜRT Történet

Aki már hallott rólunk, a nevünket az informatikai biztonsággal és a megsérült számítógépes adatok helyreállításával kapcsolja össze. A cég alapjait Kürti Sándor és Kürti János rakta le, ám napjainkban már Kmetty József vezérigazgató képviseli a társaságot.

A KÜRT 1989-ben alakult. Magyar tulajdonban lévő vállalkozásból nőtte ki magát nemzetközi vállalatcsoporttá, mely több mint harminc évnyi fejlesztést tudhat maga mögött az információ védelmére, az adatvesztések és –lopások megelőzésére és az elveszett adatok helyreállítására szolgáló technológiák, megoldások területén. A múlt tapasztalatai, valamint az innovatív szemléletű, kimagasló tudású szakembergárda munkája eredményeként a KÜRT komoly elismertségre tett szert, és az adatmentés világának egyik vezető szereplőjévé vált. Piacvezető információbiztonsági szolgáltatásait rendszeresen veszik igénybe az európai gazdasági élet rangos szereplői.

A KÜRT több mint 30 éve foglalkozik adatmentéssel és évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot oldott meg sikerrel. A saját fejlesztésű adatmentési technológia mellett a felhalmozott tudásanyag és szakértelem biztosítja a cég folyamatos kompetenciáját ezen a területen.
Az adatmentési technológia kidolgozásáért és sikeres alkalmazásáért a KÜRT már 1994-ben elnyerte a legjelentősebb innovációért járó Magyar Innovációs Nagydíjat.

A KÜRT az adatmentési szolgáltatás mellett a technológiai know-how-t is értékesíti, a magyar technológiát három kontinens országaiban vásárolták meg.

A kilencvenes évek második felében kezdett a KÜRT az átfogó Informatikai Biztonsági Technológia (IBiT®) keretrendszerének kidolgozásába, e téma kutatásába, fejlesztésébe. A technológia magában foglalja a sok éves adatmentési tapasztalat alapján az adatvesztések megelőzésére kifejlesztett módszertant és eljárásokat, ugyanakkor céljaiban kibővül azokkal az elemekkel, amelyek az adatok illetéktelen kézbe kerülésének megakadályozását, illetve az üzletmenet folytonosság biztosítását célozzák. E tevékenységéért a KÜRT 2002-ben elnyerte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Díját.

A KÜRT közel húsz éve van jelen a német piacon. Külföldi leányvállalata a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH, 2003 elején nyitotta meg kapuit Németországban.

A KÜRT tevékenységeit 1997-től minőségirányítási, 2005-től információbiztonsági, 2017-től pedig ISO9001:2015 és ISO27001:2014 integrált minőségirányítási és információbiztonsági tanúsítvány birtokában végzi, valamint NATO beszállítói minősítéssel rendelkezik.

Küldetés:

  • KÜRT a magyar és – leányvállalatain keresztül – a nemzetközi piacon működő információbiztonsági és adatmentési szolgáltatást nyújtó középvállalat.
  • A KÜRT magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat nyújt, gyártóktól és határoktól függetlenül.
  • A KÜRT elkötelezett ügyfelei, partnerei, munkatársai és tulajdonosai hosszú távú elégedettsége, hűsége és fejlődése iránt.
  • A KÜRT hiteles és sémákon túlmutató szakértelmet biztosít ügyfeleinek.
  • A KÜRT egységes és innovatív csapatától folyamatosan megújuló szakértelmet követel.

Én egy szövegblokk vagyok. Kattints a szerkesztés gombra a szöveg megváltoztatásához. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

SeConical – megoldás az Ibtv.-nek való megfeleléshez.

 

SeConical appliance egységesíti az elektronikus információs rendszerek Ibtv. által előírt vizsgálatának adminisztrációját és az automatikus naplóelemzést. Összehasonlítva a hagyományos NEIH-OVI űrlapok kitöltésével és karbantartásával a SeConical appliance hatékonyabb és egyszerűbb munkavégzést tesz lehetővé számos területen. Az adminisztrációs feladatok támogatásán túl a szervezet naplóinformációinak gyűjtését, tárolását és elemzését is elvégzi az Ibtv-nek megfelelően.

Hírek, bejegyzések

  • Blog
  • Blog

Változni fog az Ibtv. hatálya alá tartozó szervezetek köre?!

Ahogyan az az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény (a továbbiakban: Ibtv.[1]) preambulumában is olvasható, hogy „a nemzet érdekében kiemelten fontos – napjaink információs társadalmát érő fenyegetések miatt – a nemzeti vagyon részét képező nemzeti elektronikus adatvagyon, valamint az ezt kezelő információs rendszerek, illetve a létfontosságú információs rendszerek és rendszerelemek […]

Linux rendszert üzemeltetők figyelem! Tesztpartneri lehetőség

Amennyiben fontosnak tartja saját LINUX rendszerei helyes működését, és ezt hetente egy-egy jelentésben rendszeresen figyelemmel kísérné, jelentkezzen tesztpartnernek. Logelemzést végző és abból automatikusan jelentést készítő rendszerünk teszteléséhez várjuk tesztpartnerek jelentkezését. A tesztidőszak alatt biztosítjuk a Partner számára: a folyamatos loggyűjtést és feldolgozást, a hetente automatikusan elkészülő logelemzési riportot, az esetleges incidensek feltárását a riportban, a […]

Építsünk várakat! – avagy hogyan előzzük meg a beszállítói támadásokat

Nincs ember, aki a Solarwinds (megérdemelt) pokoljárásáról ne hallott volna. Ezért most nem is ez a konkrét téma, hanem a támadás típus. Az elmúlt időszakban – bár ez már sokkal kisebb figyelmet kapott – volt másik hasonló jellegű támadás, amit az ANSSI jelentett be a Centreon kapcsán. Ami az összefüggés a két eset között, az […]

IBTV OVI követelményekhez KÜRT útmutatók

Az IBTV OVI csomagok minden egyes követelményéhez elkészítettük a KÜRT szakértői tapasztalatai alapján kialakított ellenőrzési / tesztelési tippeket. Ezen használati tapasztalatunkat most megosztjuk ügyfeleinkkel és megjelennek automatikusan a SeCube GRC IBTV csomagjaiban. A SeCube Compliance moduljában különféle audit csomagokat kezelhetünk, amelyek valamilyen követelményjegyzéket tartalmaznak. Ezek lehetnek szabványok, vállalati szabályzások, törvényi előírások stb. Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról […]